Обвиняем за закани с убийство от Видин е предаден на съд

Районна прокуратура – Видин предаде на съд К.Н. (на 37 години) по обвинение за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3, предл. 1 и 3, вр. ал. 1 от НК – закана с убийство в условията на домашно насилие, предшествано от системно упражняване на психическо насилие, съобщават от Институцията.

Обвиняемият К. Н. живеел повече от 12 години на семейни начала с П. К., заедно с дъщеря й. След раждането на общото им дете мъжът започнал да злоупотребява с алкохол. В нетрезво състояние я обиждал, отправял закани, упражнявал физическо насилие. С времето скандалите между двамата станали ежедневни. К.Н. проявявал агресия, постоянно контролирал жената, в т.ч. нейните излизания извън дома, начина й на обличане.

През м. март 2022 г. П.К., заедно с децата, се изнесла от дома на обвиняемия. Въпреки това, К.Н. всеки ден й се обаждал по телефона, идвал пред входа на блока, където тя живеела, викал, вдигал скандали. Молел жената да се върне, а при отказите й заплашвал нея и децата й с убийство и палеж. Синът им бил свидетел на ставащото между родителите му, изпитвал страх да се среща с баща си. В случаите, когато бил вземан от него, бягал от дома му и се прибирал при майка си.

П.К. няколкократно сигнализирала полицията за оказвания спрямо нея и децата й психически тормоз. Впоследствие подала молба в съда за издаване на ограничителна заповед срещу К.Н. След пореден случай на отправени от К.Н. закани за разправа пострадалата сигнализирала органите на реда. Проведено е разследване под надзора на Районна прокуратура – Видин и извършителят е предаден на съд. Предстои делото да продължи в Съда.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!