Районна прокуратура – Видин предаде на съд обвиняем за грабеж над възрастна жена

Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу Ц.Н. (на 31 години), привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК, съобщават от институцията.

През деня на 12.08.2023 г. Ц.Н. бил в района ул. „Пейо Яворов“ в гр. Видин. Забелязал възрастна жена, която носела две чанти и я последвал. Пред вход на жилищен блок обвиняемият я дръпнал силно за раменете. Вследствие на упражнената сила пострадалата паднала на земята, а нападателят я повлякъл до тротоара. Там отнел чантите й и ги проверил. От едната взел портмоне, а останалите вещи захвърлил. Веднага след това избягал. Свидетел на инцидента помогнал на жената и подал сигнал на телефон за спешни случаи 112.

В хода на проведените действия по разследването извършителят на деянието е бил установен. Пред полицейските служители той признал за извършеното от него деяние и заявил, че взетите от портфейла на пострадалата 50 лева изхарчил за алкохол. В рамките на досъдебното производство стойността на инкриминираните вещи е възстановена.

Предстои Съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!