Министър Богданов във Видин: „25 милиона лева ще бъдат инвестирани за развитие на индустриалната зона“

Срещата се проведе в рамките на работно посещение на министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов в града днес. На разговора присъстваха народният представител Любен Иванов, областният управител на Видин Иво Атанасов, заместник-кметовете Борислава Борисова, Цветомира Илиева и Найден Йонов, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

„Двадесет и пет милиона лева ще бъдат инвестирани в развитието на Индустриален парк Видин. Към момента има изготвен проект за финансирането от Национална компания индустриални зони (НКИЗ). Държавата ще осигури 20% от средствата, а останалите 80% са предвидени по Плана за възстановяване и устойчивост“. Това обяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов във Видин след среща с кмета на града д-р Цветан Ценков и с областния управител Иво Атанасов. На срещата бяха обсъдени възможностите за привличане на инвеститори и бъдещото икономическо и индустриално развитие на региона. Министър Богданов подчерта, че развитието на Северозападна България е приоритет на правителството – заяви министърът.

По думите му предстои строителството в индустриалната зона, управлявана от НКИЗ, да започне още тази година, като сумата ще бъде инвестирана във вътрешната инфраструктура и в подготовката на самия терен. „Индустриална зона Видин разполага с връзка с железопътен транспорт, с пристанище и e в близост до Дунав мост Видин – Калафат. Всичко това дава възможност регионът да се развие като логистичен и интермодален хъб“, посочи министърът след като посети теренa на място, съобщиха от Пресцентъра на Министерството.

Д-р Цветан Ценков изказа удовлетворението си от проведената среща: „Това е първото правителство, което равнопоставя общините и не се отнася към тях политически. Така се дава огромен шанс на Видин с всички проекти, които ще бъдат финансирани. Позволявам си да благодаря на цялото правителство, на министър Богданов, като очакваме и други министри да посетят Видин“. Кметът изрази надеждата си, че нашия град го очаква добро бъдеще, каквото заслужава.

Снимка: Пресцнтър Община Видин и Министерство на икономиката и индустрията

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!