Баба Марта и Пижо във Видин

Украсен в бяло и червено, с оформен кът, посветен на Баба Марта, площад „Бдинци“ посрещна гостите за един от най-българските празници.

Празникът започна с концерт на Градския духов оркестър, а присъстващите бяха закичени с ръчно изработени мартеници, усукани от вълнени червени и бели конци. Специални гости бяха малчуганите от детска градина „Желязко Попниколов“, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин.

Баба Марта, Пижо и читалищни дейци не забравиха и общинското ръководство, като им подариха с измайсторени от тях красиви мартеници, с пожелания за здраве и благополучие.

Заместник-кметът Борислава Борисова връчи грамоти „Най-добра Баба Марта“ и „Най-добър Пижо“ и им пожела да бъдат здрави, весели, засмени и щастливи.

На 1 март се отбелязва и Денят на самодееца и любителското художествено творчество. По този повод д-р Цветан Ценков, кмет на Община Видин, изпрати поздравителни адреси до самодейците от читалищата на територията на Общината: „Читалищата са средищата, където творческият опит на млади и стари самодейци създава уникално изкуство, което ни кара да се гордеем с българския бит, фолклор и културна идентичност.“

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!