Полицейска операция за колани и столчета в колите

В ход са засилени проверки за използването на обезопасителни средства от водачите и пътниците в МПС, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. От 11 до 17 март пътните полицаи провеждат специализирана операция, при която екипите ще следят за използването на обезопасителни колани от пътниците и водачите на МПС, на каски от водачите и пътниците на мотоциклети и на обезопасителни столчета в колите при превозването на деца.

Акцията се провежда едновременно на територията на всички страни – членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol. Операция „Предпазен колан“/“Seatbelt“ е заложена в календара на организацията веднъж годишно.

От сектор „Пътна полиция“ – Видин напомнят, че неизползването на обезопасителни средства значително увеличава риска от смърт или траен травматизъм при настъпването на пътнотранспортно произшествие.

При проверки по пътищата в област Видин през 2023 г. контролните органи установили 2809 случая на неизползване на предпазен колан/каска от водачи и пътници в МПС. През 2022 г. случаите са били 2559.

a href=“https://www.facebook.com/groups/2797716216933450″> Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!