Изгоряла над 400 декара слонска трева

24-годишен от с. Дреновец е бил задържан в полицейския арест за притежание на наркотици. На 5 април криминалисти от РУ-Белоградчик предприели претърсване в дома му в селото и там открили осем полиетиленови пликчета, съдържащи общо 5.85 грама листна маса – „чай за пушене“. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

37-годишен от с. Покрайна, шофирал лек автомобил под въздействието на наркотици, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 8 април, около 00.05 часа на бул. „Панония“ в областния град униформени спрели за проверка „Ауди“ с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на шофьора реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Мъжът отказал да даде проби за медицинско изследване в ЦСМП. При огледа в превозното средство разследващите открили и иззели кутия от цигари, съдържаща найлонов плик с 1.01 грама зелена листна маса, реагирала на марихуана при полевия наркотест. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 5 април към 21 часа в землището на гр. Грамада полицейски служители засекли конска каруца, превозваща дърва без контролна горска марка. На местна жителка униформените съставили акт по Закона за горите. По случая в РУ-Кула е заведена преписка по чл.235 от Наказателния кодекс.

На 5 април екипи на видинската пожарна служба са реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Огнеборците гасили запалени отпадъци в областния град и запалени сухи треви и храсти в землищата на селата Кутово и Гомотарци.

На 6 април, след постъпил сигнал в 16.29 часа, два екипа на РСПБЗН-Кула гасили пожар в землището на с. Киреево. Пламъците обхванали и унищожили около 450 декара мискантус (слонска трева). Същия ден огнеборците гасили и два пожара без материални щети – запалени сухи треви и храсти в землищата на с. Иново и гр. Димово.

На 7 април огнеборците реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в землището на с. Капитановци и запалени сухи треви и храсти в землищата на селата Градец и Киреево.

Снимката е илюстративна
Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!