Осъден турски тираджия за опит за незаконно превеждане на мигранти през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

С наказанието от 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години, и глоба в размер на 3 000 лева приключи дело на Района прокуратура – Видин за опит за незаконно превеждане на лица през границата на България – престъпление по чл. 280, ал. 2, т. 1, пр. 2, т. 3 и т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. В качеството на обвиняем за извършеното престъпно деяние е привлечен турският гражданин Н.К., съобщават от институцията.

На 30.01.2024 г. на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат той направил опит да преведе през границата на България в Румъния 13 лица от Сирия. Петима от тях били без валидни лични документи, а останалите – с адресни регистрации в гр. Харманли и гр. София. Сред мигрантите имало и две непълнолетни лица.

За превеждането на чужденците Н.К. използвал товарен автомобил, собственост на турска фирма. Деянието останало недовършено от него поради намеса на граничните служители и задържането му от тях. Определението на съда, с което на обвиняемия Н.К. е наложено наказание, има последиците на влязла в сила присъда.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!