Отнети автомобили в полза на държавата

Районна прокуратура – Видин приключи три дела за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества с обвиняемите П.Л., Ф.И. и П.Б., съобщават от институцията.

На 09.04.2024 г. обвиняемият П.Л. управлявал лек автомобил в района на пътен възел „Видахим“ в посока от гр. Видин към гр. Дунавци. Превозното средство било спряно за извършване на проверка от компетентен орган. Чрез тестване с технически средства било установено, че водачът шофирал след употреба на алкохол и наркотично вещество. Алкотестът отчел наличие на 3,48 промила алкохол, а Drug test – положителен резултат за метадон. П.Л. е бил привлечен към наказателна отговорност за извършени две престъпления – по чл. 343б, ал. и от НК и по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Обвиняемият по другото дело Ф.И. на 10.04.2024 г. управлявал личния си мотоциклет по бул. „Панония“ в гр. Видин след употреба на кокаин. По надлежен ред е била установена концентрация на 2,19 промила алкохол в кръвта на обвиняемия П.Б., шофирал на 17.02.2024 г. лек автомобил, м. „Ауди“, в с. Тополовец, област Видин.

Трите дела са приключили с отнемане в полза на държавата на управляваните от водачите МПС – леките автомобили „Мазда“ и „Ауди“, както и мотоциклет „Сузуки“. На обвиняемите са наложени условни наказания „лишаване от свобода“, както и лишаване от право за управление на МПС за определени срокове.

В полза на държавата е отнет и лек автомобил „Пежо“, по дело за противозаконно подпомагане на 6-ма чужди граждани да преминават в страната в нарушение на закона, извършено от обвиняемия В.В. – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1 от НК. На 16.10.2022 г. в района на с. Бела Рада, област Видин, той ги превозвал със собствения си автомобил. Освен отнемането на автомобила на обвиняемия В.В. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!