Белоградчик отново „тръгва“ по света

Световноизвестната историчка проф. Бетани Хюз започва снимки за поредния сезон на „Съкровища с Бетани Хюз“ по телевизия Viasat History. „Никога и никъде на исторически обект не съм посрещана така, както тук, в Белоградчик!“ Това каза Бетани Хюз при срещата й с кмета на Града под скалите Боян Минков.

Бетани Хюз ще заснеме Белоградчишките скали и пещера „Магурата“, за да ги включи в предаване за уникалната природа. Това е поредното й посещение в България, след като е показала някои от най-забележителните исторически находки от световното културно наследство, сред които древния път на коприната в Азербейджан, находки от Кипър до Турция, екзотичната пустиня на Йордания и разнообразната история на Албания. В първи сезон на предаването по Viasat History проф. Хюз показва останки от кораби, храмове, дворци, подземни лабиринти и разкопки в Гърция, Гибралтар, Малта, както и в Истанбул.

Посещавайки балканските страни, проф. Бетани Хюз не е подминала и българската богата история. В края на лятото миналата година тя и екипът й бяха на снимки в България за трети сезон на предаването „Съкровища с Бетани Хюз“, като са посетили тракийската гробница в Казанлък, монументът на Бузлуджа, Пловдив, Несебър, Хераклея синтика, Рилския манастир, гробницата в Свещари, Никополис, Националния исторически музей и са заснели ритуали с кукери и нестинари.

Включен в предаването „Съкровища с Бетани Хюз“, Белоградчик отново ще насочи зрителския интерес към своята уникалност.

Снимка: Личен архив Боян Минков

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!