Заловен крадец с над 8000 лева

Видинските криминалисти са разкрили и задържали извършител на кражба на парична сума от апартамент в областния град, съобщиха от Пресцентъра на МВР в града. На 10 май около 22.10 часа униформените заловили бягащ мъж в района на к-с „Крум Бъчваров“. Последвалата проверка установила самоличността му – 49-годишен от София, криминално проявен и осъждан. При личния обиск у него открили и иззели портмоне с 8000 лева и 170 евро, отвертка и черни текстилни ръкавици. В хода на последвалите оперативно-издирвателни действия било изяснено, че портмонето с парите е обект на кражба от апартамент в комплекса. Мъжът е проникнал в жилището на първия етаж чрез взломяване на прозорец. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство. Столичанинът е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Видин. На 11 май авторът на деянието е привлечен в качеството на обвиняем и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.

35-годишен от гр. Брусарци, шофирал личния си лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест. На 11 май в 22.55 часа в с. Тополовец униформени спрели за проверка „Рено“ с монтанска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин и метамфетамин. Мъжът дал и проби за медицинско изследване. Колата била иззета по надлежния ред и репатрирана за съхранение в база на МВР в областния град. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 12 май около 21.10 часа на бул. „Панония“ в областния град полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 56-годишен водач. Униформените установили, че колата не е регистрирана по надлежния ред. По случая е образувано бързо производство.

Белоградчишките полицаи разследват кражба на 230 лева от дома на жителка на с. Динково. На 11 май в 6.06 часа кметският наместник на селото сигнализирал на тел.112 за извършеното посегателство. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по описа на РУ-Белоградчик.

За времето от 5 часа на 12 май до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 14 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 91 лица и 62 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 9 акта и 24 фиша.

На 11 май, след постъпил сигнал в 2.59 часа, екип на пожарната служба е гасил пожар в лекотоварен автомобил в центъра на с. Медовница. Причината – късо съединение. Пламъците унищожили буса.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!