Втори кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене във Видин

В двудневното събитие под наслов „Да пазим децата на пътя!“ участваха деца на възраст 10 – 15 години, родени в периода 2010 – 2014 г. От Видин взеха участие представители от ППМГ „Екзарх Антим I”, ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Любен Каравелов“. В надпреварата се включиха ученици и от градовете Берковица и Етрополе, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин, домакин на събитието.

Програмата на републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“ започна с техническа конференция. В ОУ „Иван Вазов“ участниците решаваха листовки за правилата на уличното движение, тест за безопасно движение по пътищата и отборен тест-пъзел с пътни знаци. Отборите демонстрираха и умения по оказване на първа долекарска помощ, за което получиха награди, осигурени от БЧК – Видин.

Официалното откриване на състезанието се проведе на пл. „Бдинци“. С приветствия към състезателите се обърнаха Емилия Николова – началник отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Видин, и Николай Николов – председател на Съюза на българските автомобилисти във Видин. Те пожелаха успех на всички и да бъдат внимателни, когато са участници в пътното движение. Изпълнители от НЧ „Светъл ден-2009“ – гр. Видин отправиха музикален поздрав.

Състезателната част стартира на специално обособени пунктове на площад „Бдинци“ и парк „Рова“ до „Стамбол капия“. Отборите премериха сили в майсторско управление на велосипед на специално инсталиран полигон по пътна безопасност, включващ различни знаци и маркировки. След това участниците демонстрираха и уменията си за правилно каране в обособено автоградче.

В рамките на турнира бяха връчени традиционната Купа на кмета и предметни награди.

Организатори на събитието са Община Видин, СБА – Видин, Български червен кръст и сектор „Пътна полиция“ – Видин.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!