Обществен съвет в Дунавци

Днес жители на квартал Видбол учредиха първия обществен съвет в малкия град. На основание чл. 7, ал. 2 от Наредба за създаване и функциониране на обществени съвети в Община Видин от 15.04.2024 г., се проведе общоградско събрание на кв. Видбол, гр. Дунавци за учредяване на Обществен съвет, на което присъстваха 83-ма граждани.

Присъстващите избраха за председател на Обществения съвет Малин Младенов.

Гражданите поставиха различни проблеми, които би трябвало да се разрешат в квартал Видбол: високата скорост на движение на товарните автомобили, които преминават през Дунавци; лошото състояние на уличната мрежа, а именно – непроходимост след дъжд; липса на контрол над бездомните кучета; недостатъчния брой на контейнерите за сметоизвозването и др.

Кварталните съвети се изграждат по инициатива на населението и работят на доброволен принцип. Идеята е хората, живеещи в даден квартал или малко населено място, да могат сами да определят политиката за развитие на квартала, защото те най-добре знаят от какво най-много има нужда в квартала – дали първо да се оправят улиците, дали да се изгради зелена площ или детска площадка, какво да бъде развитието на общинските обекти в квартала и т.н.

Предстои учредяването на Обществен съвет и в квартал Гурково, град Дунавци.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!