71 нарушения за висока скорост за седмица във Видинско

От 13 до 19 май контролните органи извършваха засилени проверки на товарни автомобили и автобуси във всички страни – членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – Roadpol. За периода са засечени 71 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили в област Видин при едноседмичната операция по линия на Roadpol, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Видин.

В хода на второто издание на тематичната операция за тази година по пътищата в област Видин екипите проверили 330 товарни автомобили и установили 31 случая на непоставен обезопасителен колан, 17 нарушения, свързани с нередовни документи на водачи, две нарушения, свързани с нередовни документи на превозното средство и три случая на техническа неизправност.

От понеделник до неделя с автоматизирани технически средства били засечени 71 нарушения на скоростните режими от водачи на товарни автомобили. При проверените в хода на операцията 22 автобуса контролните органи засекли две нарушения на скоростните режими.

В календара на Roadpol проверките, фокусирани върху товарните автомобили и автобусите, са заложени три пъти годишно. Причината – при възникване на тежък пътен инцидент с участие на този вид МПС последиците са значително по-тежки, а пострадалите – повече, в сравнение с останалите тежки катастрофи.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!