Новото училище във Видин

В навечерието на 24 май официално беше открито първото частно начално училище „Митрополит Неофит Видински“. На събитието присъстваха: секретарят на Община Видин Емилиян Енчев, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, директори на учебни заведения, на културни институции, граждани.

Създаването на училището е съвместна инициатива на Видинската света митрополия и Фондация „Частно начално училище митрополит Неофит Видински“.

Емилиян Енчев връчи на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил поздравителен адрес от името на кмета на Общината д-р Цветан Ценков. „Похвално е, че във времена, когато се закриват учебни заведения, в нашия град отваря врати училище, посветено на религията…“

Новото учебно заведение се помещава в сградата на бившето епархийско училище и бивш Пионерски дом, в непосредствена близост до митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ и до сградата на Митрополията. Целта на училището е да се съчетават модерно образование с традициите на българското училище и православната духовност.

За новата учебна 2024-2025 година е обявен прием за деца в подготвителна група и ученици в първи клас.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!