Кой насочва камионите към буферния паркинг преди Дунав мост Видин – Калафат

„Община Видин няма отношение към новоизградения буферен паркинг преди Дунав мост Видин – Калафат“. Това заяви кметът на Община Видин на днешното редовно заседание на Общинския съвет, съобщиха от Пресцентъра на институцията. „Буферният паркинг е частна собственост. Агенция „Пътна инфраструктура“ е отговорна за трасето на коридор №4 и Е79, както и Дунав мост Видин – Калафат“, който е 100% държавна собственост и се управлява от смесеното българо-румънско дружество „Дунав мост Видин-Калафат“ АД. Община Видин по никакъв начин не може да участва в този процес, освен с издаване на строителните документи“. Кметът д-р Ценков коментира, че ще проведе разговори с отговорните институции, за да се установи кой е позволил да се насочва трафикът към буферния паркинг.

Думата по темата бе дадена на общинския съветник Валери Василев, който е част от Надзорния съвет на дружество „Дунав мост Видин-Калафат“ АД, с цел внасяне на яснота: „Общинската управа по никакъв начин не може да повлияе. Може да се насочи декларация на национално ниво“. Такъв документ бе предложен и одобрен от Общинския съвет. Негов вносител е общинският съветник Калин Виденов. Декларацията ще бъде изпратена до Министерски съвет, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на вътрешните работи, Окръжна прокуратура – Видин и други институции, които имат отношение по казуса.

Изграждането на буферния паркинг е законно, според запознати. Проблемът е защо светофарът насочва движението към него и чия е вината за това, което поражда и ще поражда ежедневни скандали и проблеми.

Когато през есента на миналата година във Видин идваха представители на Антикорупчионен фонд, намекнаха, че вероятно и във Видин ще се случи онова, което се случва на ГКПП Капитан Андреево и в Русе…

Ето две публикации с техните разследвания:

Игра на паркинги, част 1
Игра на паркинги, част 2
Снимката е илюстративна

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!