Посланици на знанието или Откритите уроци на Доброто

За най-малките възпитаници на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Брегово краят на тази учебна година ще бъде отбелязан по един особено тържествен и неповторим начин. Свидетелствата на учениците от първи до трети клас и грамотите на най-добре представилите се през годината ще бъдат връчени по време на поредния Пети открит урок на проф. Венелин Терзиев, който ще се проведе на 31 май 2024 г. (петък) от 19.00 часа в големия салон на Народно читалище „Развитие 1897 г.“ в гр. Брегово. Специални гости на церемонията ще бъдат проф. д-р Маруся Любчева – дългогодишен преподавател в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, заместник-кмет на Община Бургас, народен представител и евродепутат, и Негово високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

Събитието се провежда под патронажа на г-н Илиян Бърсанов – кмет на Община Брегово, със съдействието на Видинската света митрополия и Народно читалище „Развитие 1897 г.“ – гр. Брегово.

За доброто настроение на гостите е подготвена специална програма, участие в която ще вземат популярният изпълнител Светослав Стойчев, училищните таланти – Роксана Михай Гъжу, Формация „Палавите козлета“, Танцова група „The Spectre“, както и Иван Мартинов и Людмил Иванов, които са обучители, инженери и специалисти по информационни технологии от IT Академия „Дигитален и актуален“ – един проект, финансиран от Министерството на младежта и спорта, в който участват ученици от гимназиален етап на обучение. В рамките на открития урок учениците ще представят идеята за виртуален музей на училището, което отбелязва 160 години от създаването си. Дигиталният музей е с добавена реалност и използва изкуствен интелект, който чрез интеракция визуализира интересни моменти от историята на бреговското училище. В различните секции на музея се разказва за основателя – даскал Йон Чолака, за миналото и за настоящето на училището. В галерията на музея могат да се видят дигитализирани копия на снимки и филми за образователната институция .

За доброто настроение на участниците и гостите на тържеството ще се погрижат и по-големите ученици, които са подготвили модно дефиле под наслов „По червения килим на училището“. Участниците в дефилето ще се състезават за наградата „Крал и кралица на вечерта“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!