Специализирана полицейска операция във Видинско

Акцията се провежда днес на територията на ОДМВР-Видин и има за цел противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и предотвратяване на престъпления, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, съобщиха от Пресцентъра на институцията. В операцията участват екипи от структурите на областната дирекция и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ (ГДЖСОБТ).

Служителите на МВР извършват превантивна и контролна дейност в рискови населени места и квартали, изведени на базата на текущия полицейски анализ. Униформените проверяват моторни превозни средства и лица от активния криминален контингент, инспектират търговски обекти и заведения във видинския кв. „Нов път“ и в с. Арчар. Териториалният обхват на полицейските действия през днешния ден ще се променя в зависимост от оперативна обстановка.

27-годишен от с. Цар Петрово, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 29 май, около 22.15 часа на ул. „Широка“ в областния град униформени спрели за проверка „Ауди“ със софийска регистрация. При тестване с дрегер пробата на водача отчела 1.51 промила. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 29 май около 12.10 часа в с. Бело поле полицейски служители проверели 20-годишен водач на мотоциклет „Ямаха“ и установили, че управлява без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. По случая в РУ-Белоградчик е образувано бързо производство.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!