Пети урок по родолюбие, доброта и красота в Брегово

Соня Мачорска

Пореден урок пред обществеността на малкия граничен град Брегово, област Видин. Пореден урок за наученото и онова, което трябва да бъде научено. Урок в едно уникално училище по своя интериор и директор, който е в основата на направеното до момента.

Вечерта започна с кратко слово на проф. Венелин Терзиев, който благодари на директорката Илияна Кръстева:

Проф. д-р Маруся Любчева, гост на урока, приветства с думите: „Днес видях едно възрожденско училище, каквото няма никъде в България, и един директор-възрожденец, поклон!“

Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил също поздрави присъстващите: „Нашият народ и нашата държава сме благословени да сме просветлени със светлината на вярата и светците, които се потрудиха, освен в служене на Бога, да ни оставят и писменост, книжнина“:

Децата от началните класове изпълниха новия химн за школото по случай 160-та годишнина от създаването на училището:

Талантливата самоука певица Роксана Михай Гъжу, ученичка в 10 клас, за пореден път обра овациите на публиката:

За най-малките възпитаници на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Брегово краят на тази учебна година беше отбелязан по този особено тържествен и неповторим начин. Проф. Терзиев връчи свидетелствата на завършилите първи клас, а проф. Любчева – на завършилите втори клас:

Най-приятната изненада на този урок беше връчването на сертификати и златни медали на пет ученички от училището от есенно-зимната сесия 2023 г. на Кралската Лига на Международната ученическа олимпиада КИНГС по английски език. Преподавател Камелия Бошнакова. Едно от момичетата има златен медал и от олимпиада по български език:



Гостите Светослав Стойчев и Антония Рангелова изпълниха няколко песни за доброто настроение на зрителите:



Вечерта завърши с изненада от по-големите ученици, които бяха подготвили модно дефиле под наслов: „По червения килим на училището“. Участниците се състезаваха за наградата „Крал и кралица на вечерта“. Облеклата са дарени на училището от Дарина Андонова от София.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!