Заловени пияни, бракониер, търсят крадци

Двама мъже, шофирали леки автомобили след употреба на алкохол, са били задържани в полицейския арест през почивните дни. На 1 юни, около 22.35 часа на ул. „Широка“, униформени спрели за проверка „Мерцедес“, шофиран от собственика му – 43-годишен видинчанин. При тестване с дрегер пробата му отчела показание 2.22 промила. Той дал и кръвна проба за изследване. Колата била иззета по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство. На 2 юни, около 1.35 часа на ул. „Цар Иван Асен II“, пътни полицаи проверили 53-годишен жител на областния град – водач на „Пежо“ с видинска регистрация. Тестът с дрегер отчел 2.43 промила. Мъжът отказал да даде проба за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство.

На 30 май, около 23.50 часа, в землището на с. Гюргич полицейски служители спрели „Форд Рейнджър“ със софийска регистрация, управляван от 73-годишен мъж, живущ в с. Дражинци. В колата униформените установили ловна карабина с поставен в цевта боеприпас. Оръжието не е било в калъф или транспортен куфар, съгласно разпоредбите на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ). Последвалата проверка изяснила, че мъжът е ловувал извън територията на ловището, за което има издадено разрешение за индивидуален лов. Ловното оръжие било иззето по надлежния ред. За констатираните нарушения полицейските служители съставили акт по ЗОБВВПИ, а горските служители – акт по Закона за лова и опазване на дивеча (ЗЛОД).

Криминалисти от РУ-Белоградчик разследват кражба на вещи, извършена във времето от 27 до 31 май, от частен имот в с. Гара Орешец. Обект на посегателството, осъществено след взломяване на входна врата, били винтоверт, дрелка, комплект ответрки, два тръбни ключа и спален комплект. Стойността на откраднатото е в процес на установяване, по случая е образувано досъдебно производство.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!