Поетическа обсерватория в Града под скалите

В Белоградчик се проведе ежегодната „Поетическа обсерватория“, организирана от Община Белоградчик, Дружеството на писателите във Видин и Народно читалище „Развитие – 1893 г“, с подкрепата на Съюза на българските писатели. Тази година специален гост бе писателят Боян Ангелов, председател на Съюза на писателите, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

В началото накратко бе представена автобиографията на Боян Ангелов. Иван Есенски – член на Съюза на писателите и редактор на вестник „Словото днес“ взе думата и разказа в повече детайли за г-н Ангелов и поезията като цяло. След което гостът благодари за предоставената му чест да води тазгодишното издание на Поетическата обсерватория. Той наблегна, че на датата 2 юни трябва да се отдаде дължимото на един от най-великите сред българските поети – Христо Ботев. Ангелов отбеляза и че тази година Съюза на българските писатели, Дружеството на писателите във Видин и община Макреш учредяват национална награда на името на поета Андрей Андреев.

Гост също бе и поета Добрин Добрев – Финиотис. От своите творби той представи „Песен за България“ и заслужено получи бурни овации за патриотична песен, която изпълни пред събралите се поети и писатели в Младежки дом.

По традиция във втората част от поетическата среща представителите на Дружеството на видинските писатели и Литературен клуб „Георги Савчев“ от града домакин представиха свои произведения.

Снимки: Пресцентъра Община Белоградчик

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!