Кметът на Видин и архитекти обсъдиха облика на квартали

На работна среща в Община Видин бе обсъдено изготвянето на инвестиционен проект за благоустрояване на жилищните квартали в града, съобщиха от Пресцентъра на институцията. Присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Мартин Дончев, заместник-кметът по европейски политики и инвестиции Десислава Тодорова, главният архитект на Общината Десислава Евгениева, началникът на отдел „Устройство на територията“ инж. Румен Лилов, председателят на Регионална колегия Видин към Камарата на архитектите Люба Еленкова, видинските архитекти Галина Антова, Христо Илиев и други.

Целта е изготвяне на цялостна визия на жилищните комплекси „Бонония“, „Гео Милев“, „Крум Бъчваров“, „Панония“, „Вида“, „Строител“, „Александър Стамболийски“, „Химик“, „Васил Левски“, „Нов път“, както и кът за отдих във видинското село Покрайна. Предвижда се изграждането на детски и спортни площадки, тротоари, паркинги, улично осветление и други.

„Идеята е стъпка по стъпка да работим заедно и да променим града ни към по-добро. Вие, като архитекти, да помогнете за цялостното обновяване на Видин“ – каза кметът д-р Ценков.

Заместник-кметът Мартин Дончев обяви, че финансиране ще се търси от националния бюджет, европейските фондове, както и чрез собствени средства на Община Видин.

След днешната среща архитектите ще представят идейните концепции за промяна на облика на съответния квартал.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!