Завърши благоустрояването на „Звездите“

Във връзка с приключване на дейностите по благоустрояване на междублоковото пространство във видинския квартал „Петко Каравелов“, известен като „Звездите“, се състоя официално откриване на обекта, съобщиха от Пресцентъра на Общината. На събитието присъстваха кметът на Общината д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Мартин Дончев, заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Найден Йонов, инж. Румен Лилов – началник на отдел „Устройство на територията“, Денислав Стаменов – старши експерт „Улична и пътна мрежа“ и Момчил Алексиев – заместник-изпълнителен директор в „Главболгарстрой“ АД, фирмата изпълнител на обекта.

„Петко Каравелов“ е един от основните видински квартали, който се намира в близост до центъра. От 50 години инфраструктурата в района не е ремонтирана никога и състоянието й бе изключително тежко. Благоустрояването на жилищния комплекс включваше асфалтиране на улици, изграждане на тротоари, паркоместа и пешеходни пътеки, поставяне на пейки, оформяне на зелени площи и други.

„Ефектът от промяната е поразителен. Надявам се, че видинските граждани ще бъдат зарадвани. Вчера проведохме среща с архитекти и започваме промяната града ни квартал по квартал. Видин ще се променя в името на бъдещето ни и ще стане прекрасен град“ – коментира пред медии кметът д-р Ценков. Той изказа благодарности на фирма „Главболгарстрой“ АД за добре свършената работа и професионализма и изрази надежда за още бъдещи съвместни проекти между Общината и фирмата.

„Работата в градски условия е по-сложна, отколкото в пътната инфраструктура. Резултатът е видим. Надявам се хората да са доволни от това, което е направено“ – каза Момчил Алексиев.

Стремежът на ръководството на Община Видин е облагородяване на междублокови пространства и цялостно подобряване на средата, в която живеем, улеснен достъп за пешеходци, велосипедисти и шофьори, повече паркоместа в кварталите, ремонти на улици в града и по-малките населени места на Общината.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!