Нов председател на Районен съд – Кула

Днес председателят на Окръжен съд Видин – съдия Илия Илиев, официално подписа акта за встъпване в длъжност на новия председател на Районен съд-Кула – съдия Дияна Дамянова-Цанкова, съобщиха от Пресцентъра на институцията.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, гласуваха единодушно „за“ съдия Дияна Дамянова-Цанкова като административен ръководител – председател на Районен съд – Кула. Отбелязани бяха убедителното ѝ представяне в изслушването, желанието ѝ като млад човек да работи в малък районен съд и споделената от нея модерна и открита визия за развитието на съда. Цветинка Пашкунова и Олга Керелска – членове на ВСС и Галина Захарова – председател на Върховния касационен съд посочиха, че магистратът отговаря на законовите изисквания, че е доказан професионалист, който демонстрира много добро познаване на съда и на проблемите на съдебния район, мотивираха се и с дадената ѝ от общото събрание на съдиите единодушна подкрепа.

Новият председател на Районен съд – Кула – съдия Дамянова-Цанкова е с над 19 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Кариерата ѝ започва в Окръжна следствена служба – Видин като младши следовател, по-късно следовател, а от 12.03.2016 г. до настоящия момент е съдия в Районен съд – Кула. Магистратът познава в детайли работата на всяко едно звено в Районен съд – Кула и ще работи за подобряване на ефективността на правосъдието в района, за справедливост и прозрачност в съдебната система, като с личния си пример и ангажираност ще мотивира и вдъхновява своите колеги. Тя поставя като свой приоритет осигуряването на качествено, достъпно, срочно и справедливо правораздаване и предвижда за неговото постигане стриктно спазване на принципа на случайно разпределение на делата, балансиране на натовареност, осъществяване на контрол върху срочността при разглеждането на делата, редовно обсъждане на законови промени и постановени тълкувателни решения, продължаване на обученията на кметове на населени места за връчване на съдебни книжа и други. Съдия Дамянова-Цанкова ще насърчава повишаването на професионалната квалификация и мотивацията на магистрати и съдебни служители и ще запази и доразвие въведените добри практики, работата в екип и конструктивното общуване, включително с държавните и общински институции и други организации, взаимодействащи със съда. Важна цел за нея е повишаване на информираността на обществото за дейността на съда и участието в образователни програми и инициативи.

Конкурсът за длъжността „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Кула бе проведен след изтичане на два последователни мандата на съдия Петър Живков, който съгласно чл. 167, ал. 5 от ЗСВ няма право повече да заема тази длъжност. Председателят на Окръжен съд-Видин – съдия Илия Илиев благодари на съдия Петър Живков за отлично свършената работа и отчете приключването на неговото ръководство като напълно успешно. Магистратите пожелаха на съдия Дамянова-Цанкова успешен мандат и надграждане на постигнатото.

Снимка: Пресцентър Съд – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!