Юбилейният випуск на Математическата гимназия във Видин получи своите дипломи

Настоящи и бивши възпитаници на МГ-то събра днешното тържествено връчване на дипломите на абитуриентите. За петдесети път ръководството на реномираното учебно заведения изпрати своя випуск в присъствието на гости, родители и приятели на завършилите средното си образование.

Тържеството започна с издигане на българското знаме под звуците на националния химн „Мила Родино“:

Приветствия към випуск 2024-та поднесоха: Ивайло Милушев – директор на Гимназията; Мартин Дончев, зам.-кмет на Община Видин; Ани Арутюнян – областен управител; Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил; Веселка Асенова – Началник на Регионално управление на образованието:





Лили Цанова – председател на Училищното настоятелство в МГ, връчи плакети и икони на три учителки, които тази година завършват своята учителска кариера: Камелия Кюртина (математика), Антоанета Добрева (химия) и Ваня Минева (български език и литература).

сн. 9, 10, 11

Званието „Отличник на випуска“ получи Християна Иванова, която има успех отличен (6,00) от пети до дванайсти клас, както и на двата зрелостни изпити по български и английски език. Христията получава и Почетно отличие „Национална диплома“ от Министерството на науката и образованието за постигнат отличен (6,00) успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование, включително от държавните зрелостни изпити, и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Християна е единствената от завършилите тази година в област Видин с подобно престижно отличие. От Училищното настоятелство Християна получи награда от 1000 лева. Тя е приета с пълна стипендия за студентка в Американския университет в България.


Дипломите на всички отличници от випуск 2024-та бяха връчени от доц. д-р Ангел Живков от Факултета по математика и информатика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бивш възпитаник на Математическата гимназия, а на останалите абитуриенти – директорът на училището Ивайло Милушев.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!