Видинско момиче с отличие за най-добра дисертация

Калина Шерард (Борисова) получи високото отличие за най-добра дисертация по MBA за випуск 2024 в EU Business School – Барселона, Испания. Masters of Business Administration (Магистър Бизнес Администрация), което е едно ниво по-висока степен от Магистър в международната образователна система.

Това е поредният успех на Калина, която завършва с отличие Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин през 2017 година. През 2022 година с отличие завършва и Hotelschool The Hague, Нидерландия – един от световните лидери в сферата на хотелиерството.

Калина избира да учи в университет в чужбина, както самата тя казва, „защото исках да изляза от зоната си на комфорт и да се науча да се справям в изцяло нова среда и сред напълно нови хора. Това преживяване помогна в изграждането на характера ми и ми даде възможността да науча нови неща за себе си и за останалите. Обучението в чужбина ми даде възможност за работа и живот в международна среда, което не мисля, че би било възможно в университет у нас. Също така и защото практиката е силно застъпена не само в моя конкретен университет, но и в учебните заведения в Нидерландия като цяло. Смятам, че това дава доза предимство и възможност при кандидатстване за дадена стажантска позиция или работа. Въпреки това смятам, че това, което ще извлечеш като опит, знания и умения зависи изцяло от човека, без значение дали си учил у нас или в чужбина.“

В момента Калина работи в престижна винарска компания с хотел в България и се развива в сферата на хотелиерството. Съпругът й е предпочел нашата страна пред Америка.

Калина е благодарна на семейството и близките си за непрекъснатата подкрепа и за всичко, постигнала до момента в живота си.

Снимки: Личен архив К. Ш.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!