Одобрени проекти за енергийно улично осветление във Видин, Белоградчик и Ружинци

Общините Видин, Белоградчик и Ружинци са с одобрени проекти по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление – Покана 2“. Срокът за изпълнение на проектите е до 15 месеца след подписване на договорите за финансиране, съобщиха от европейския Областен информационен център във Видин. С изпълнението на проектите се очаква да се постигне минимум 30% спестяване на електроенергия.

Проектът на Община Видин „Внедряване на мерки по енергийна ефективност по системата за външно изкуствено осветление на гр. Видин“ е на стойност 1 951 410 лева. В рамките на проекта ще бъде обновено цялото улично осветление в жк. „Панония“, жк. „Бонония“, жк. „Гео Милев“, жк. „Възраждане“, жк. „Бенковски“, кв. „Калето“, жк. „Стефан Стамболов“, жк. „Баба Тонка“, кв. „Нов Път“; жк. „Съединение“, жк. „Химик“; жк. „Заводско селище“. С реализирането му ще бъде завършена цялостната подмяна на уличното осветление на територията на град Видин.

380 485 лева ще получи Община Белоградчик за изпълнението на проекта си „Реконструкция и модернизация на системи за външно изкуствено осветление на шест населени места в община Белоградчик“ – Стакевци, Боровица, Чифлици, Рабиша, Салаш и Раяновци.

Община Ружинци ще реализира проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и модернизация на система за улично осветление на населените места в община Ружинци с. Ружинци, с. Дреновец, с. Плешивец, с. Гюргич, с. Дражинци, с. Динково, с. Черно поле, с. Тополовец, с. Бяло поле, с. Роглец. общ. Ружинци“ с финансиране в размер на 1 039 621 лева.

Екипът на европейския Областен информационен център-Видин припомня, че по първата покана на процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ бяха одобрени проектите на общините Видин, Белоградчик и Димово. По сегашната втора покана одобрените за финансиране проекти на общините Видин, Белоградчик и Ружинци са класирани при конкурентен подбор с останалите кандидати. Допустими по процедурата бяха всички български общини. След извършена техническа и финансова оценка, Министерството на енергетиката одобри проектите на 83 общини в страната, сред тях – и на трите видински.

Снимката е илюстративна

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!