Песен на „Тангра“ – химн на Белоградчик

44 години след като клипа към песента „Нашият град“ е заснет в Белоградчик, група „Тангра“ направиха незабравим концерт на площад „Възраждане“ в Града под скалите, съобщиха от Пресслужбата на Общината. В продължение на повече от час, жители и гости на града имаха възможността да се насладят на незабравимите парчета на групата.

Песента „Нашият град“

В началото на концерта Боян Минков – кмет на община Белоградчик, припомни къде е направен клипа на песента „Нашият град“ и подчерта в каква емблема се е превърнала на Белоградчик: „Изключително съм щастлив, че днес ще се сбъдне една моя мечта. А тя е – 44 години по-късно да поканим група „Тангра“ в нашия град. Сега ще направим едно предложение заедно с вас на групата – да се запише нов видеоклип, римейк на песента, на същите места, където е бил записан и през 1981 година. Нека тази песен се превърне в наш официален химн!“

След концерта на група „Тангра“ всички жители и гости на града имаха възможността да наблюдават и първата кинопрожекция в летен кино-театър „Гъбите“. С нея бе поставено началото на „Месец на българското кино – Белоградчик 2024“, където всеки петък, събота и неделя през месец юли ще има прожекции на български филми.

Снимки: Пресслужба Белоградчик

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!