Лодките от регатата акостираха във Видин

Tour International Danubien (TID) е най-дългото пътуване за канута, каяци и гребни лодки, което се провежда по тази река от 1956 г. насам. Същинският маршрут започва в Инголщат (Германия), обикновено през последния уикенд на юни, след което преминава през страните съорганизатори Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия, Сърбия, България и Румъния. Той завършва през първата седмица на септември след 2475 километра в делтата на Черно море. Заради войната в Украйна румънският преход е съкратен от съображения за сигурност.

Тазгодишната регата е стартирала на 22 юни от Инголщад, Германия и преминава през осем дунавски държави: Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия, Черна гора, България и Румъния.

Днес на брега на Дунав около крепостта „Баба Вида“ е пъстро от разноцветните палатки и лодки на участниците. Освен на обичайното място за бивак, лодки и палатки има дори на плажа. И, за разлика от други години, в регата участват две различни от останалите лодки, като най-атрактивната е австрийска.


Най-малките участници са от Белград – Лазар и Петър Богданович, съответно на осем и седем години, които, заедно с родителите си от Мохач.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки