Ще има ли ляво обединение във Видин

Има опити за консолидиране на настоящи и бивши членове на БСП в ново ляво обединение – процес, който е стимулиран и от поредните предсрочни парламентарни избори.

Какво се случва след оставката на Корнелия Нинова като партиен лидер заради катастрофалните резултати на последните избори? БСП и обединените леви партии започват работа по обща предизборна платформа с координатор зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. За основа служи приетото в Стара Загора обръщение на 17 леви, левоцентристки и родолюбиви партии към българския народ.

Какво е мнението му за обединение на левите сили в България и Видин, разговарям с Димитър Велков, бивш председател на БСП в града и настоящ лидер на местна лява коалиция „Справедливост за Видин“, напуснал партията заради несъгласие с политиката на Нинова:


Величко Кирилов, зам.-председател на общинското и областно ръководство на БСП във Видин, каза, че очакват указания от централното ръководство на партията по въпроса за евентуално обединение на левите. На местно ниво той не е разискван. Партийната дейност върви по план – предстои отчетно-изборна конференция на БСП във Видин, на който форум ще бъдат избрани председател и членове на пленума, ще бъде номиниран председател за националния съвет на столетницата и делегати за конгреса на партията.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки