Как директорът на „Ел Би Булгарикум“ се опитва да закрие базата във Видин

Пресконференция във връзка с публикувано наскоро интервю на изп. директор на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД Живко Живков, се проведе днес във Видин с представителите на „Справедливост за Видин“ Димитър Велков и Иванела Илиева, които са и общински съветници.




Ако всичко това се случи, ако управата на Видин и всички видинчани го позволят, много животновъди, производители на мляко и доставчици от област Видин ще бъдат принудени да затворят врати, за да може поредното производство да се премести в София. Това ще бъде тежък удар по животновъдството, което и без това не е в добра форма.

Велков допълни още, че „при посещението си в производствената база във Видин предишният министър на икономиката и индустрията – Богдан Богданов обяви, че за месец януари 2024г. са преработени 850 хил. литра прясно мляко в производствената база на „Ел Би Булгарикум“ във Видин, ясно че е възможно да се преработват и по 1 млн. литра на месец.

А в интервю от преди няколко дни пред БТА на г-н Живко Живков – изпълнителен директор на „Ел Би“ става ясно, че сега се преработва 450-500 тона на месец или това е едва 50% от капацитета на производство.“

В тази връзка от „Справедливост за Видин“ търсят отговори на следните въпроси:

Областният управител и депутати да отговорят защо не са се противопоставили на тази безумна политика на държавата, която ще закрие поредното ключово за хората производство в област Видин, както стана и с други преди това? Защо не е информирана обществеността за пагубните планове на Министерство на икономиката и индустрията?

Защо Петко Николов – Министър на икономиката, обеща 30% увеличение на заплатите на служителите във Видин и защо не си изпълни обещанията, а сега се отлагат за септември? Излъгаха ли хората?

Предприел ли е кметът на Видин и екипа му някакви действия за да предотвратят ликвидацията на емблематично еталонно предприятие на територията на община Видин?

Кой промени приетата бизнес програма на дружеството, която предвиждаше обновяване и модернизация на производствената база и изграждане на нов животновъден комплекс, който да осигури още толкова работни места в общината, а не нова мандра в София? Държавна политика ли е това, към Видин?

Защо мълчат синдикатите, които настояваха за увеличение на заплатите с 50%, а сега мълчат пред плановете за ликвидация на цялото производство и оставането на улицата на всички 50 работници от производствената база?

„Справедливост за Видин“ ще предложат темата да се дискутира в заседание на Общинския съвет, като да бъдат поканени представители на държавната власт, депутати, кметове, общински съветници.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки