Драгана Миркович отново „взриви“ Видин

Турбофолк певицата Драгана Миркович, любимка на публиката, както в родната Сърбия, така и в България и в много други държави, пристигна от Виена със своя Бенд и зарадва с присъствието си видинчани и гости на Видинския панаир. Може да се каже, че тази вечер Видин беше много, много жив! Хиляди прииждаха с коли, автобуси, от града, региона, от различни краища на България и съседните държави… Не бих могла да кажа колко бяха зрителите, но само ще отбележа, че цялото пространство пред сцената беше претъпкано, всичките бирарии отстрани – също. Което е над 10 000 човека или доста повече.

А Драгана, земна, сърдечна, въпреки високото си социално положение, контактуваше много непринудено с публиката, както и всеки друг път. Първо поздрави, а след това помоли хората да са по-близо, поне огражданията да са по-близо… Слезе от сцената и се опита да ги отвори. Тогава взе 2-3 деца от публиката… Полицията не разреши, разбира се… Един идол, когото хората обожават и дойдоха да видят и чуят наживо! Голямата Драгана:



После се качи на сцената и запя, а заедно с нея – голяма част от публиката. Снимането се оказа доста трудна „задача“ тази вечер, защото дори журналисти не се допускаха близо и пред огражданията:



Родена е в село Касидол, Сърбия. Омъжена е за австрийския бизнесмен от хърватски етнос Антон Биелич. Двамата имат син и дъщеря и живеят във Виена. Притежават сателитния музикален телевизионен канал DM SAT, който започва излъчване през декември 2005 г.

За народната музика я запалва нейният дядо – Драгутин, който свирел на акордеон. Тогава Драгана изобщо не се замисля за кариера в музиката. Пее на различни сбирки и селски празници, само защото по-възрастните я карали. Тези нейни изяви обаче докарват в Касидол музикални продуценти от Белград.

Когато е в осми клас, Драгана пее на една сватба. Там я чува композиторът Новица Урошевич. Не след дълго той я кани в музикалната компания „Дискос“. Така, само на 16 години, Драгана записва първия си албум, а после и втори. Тогава между Драгана и Новица Урошевич възниква конфликт и Драгана решава да се откаже от пеенето. Влиятелни хора от музикалната компания „Дискос“ обаче я насочват към композитора Миодраг Илич, който е основател на легендарния оркестър „Южни ветар“. Така Драгана става петият солист на състава, след Миле Китич, Синан Сакич, Шемса Сулякович и Кемал Маловчич. Така през 1986 се появява третият албум „Спаси ме от самотата“.

Прекрасен концерт!

Челна снимка: https://svet-scandal.rs/

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки