За първи път – тандем в „Дунав ултра“

За поредна година туристическият веломаршрут тръгва от Видин и събра почитатели в един от атрактивните исторически забележителности на града – Епиграфския център.

Историята на маршрута води началото си от 2014 г., когато трима приятели-колоездачи решават да предприемат необичайно екстремно приключение – да изминат дистанция от 700 километра в близост до северната граница на България – от с. Куделин до с. Дуранкулак, в рамките на 48 часа. След множество премеждия и далеч от предвиденото време – само един от тях достига до крайната точка – село Дуранкулак – инициаторът на начинанието Борис Бегъмов. В днешни дни „Дунав ултра“ е най-дългият и популярен туристически веломаршрут в България.

Тази вечер организаторът на „Дунав ултра“ благодари на община Видин като домакини и подари специален адвенчър ултра, надписан с името на кмета д-р Цветан Ценков:

Борислава Борисова, зам.-кмет на Община Видин, поздрави участниците във веломаршрута от свое име и от името на градоначалника д-р Ценков:

Цецка Цокова, гл. експерт „Информация и реклама в туризма“ в Общината, разказа накратко историята на Видин:

За първи път в колоездачния пробег участва тандем – Виктор Асенов, незрящ и придружаващата го Елица Стаменова. И двамата са от София. Нека чуем разказите им – как са се запознали и в какви други велосъстезания са участвали:



В тазгодишното издание на „Дунав ултра“ участват колоездачи-ентусиасти от България, Румъния, Украйна, Обединеното кралство и САЩ (по един участник).

Маршрутът „Дунав Ултра“ носи името си от река Дунав, тъй като
повече от 500 км следва поречието на реката.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки