Посланик на мира с подпис от Видин

Световният шампион Цанко Цанков, който вчера преплува 108 км и 250 м във водите на Дунав за 18 часа, 12 минути и 32 секунди, без да спира, ще кандидатства за Рекордите на Гинес, като стане един от участниците в най-дългото Послание за мир в света, съобщи днес неговият треньор Николай Илиев. Инициативата е на Лайънс Клуб „Огледало“ – Плевен и на Лайънс Клуб „Дунавски Братя“ – Видин. Чрез този проект членовете на клубовете целят да обединят хора от цял свят в стремежа за мир, като събират хиляди индивидуални послания, насочени към глобалното единство и разбирателство.

Днес плувецът и неговият треньор пристигнаха специално във Видин и се включиха в програмата на фестивала „Синия Дунав“:



Борислава Борисова, зам.-кмет на Община Видин, поздрави Цанко Цанков и неговия треньор Николай Илиев и им връчи плакет и грамота от името на институцията:

Опитът на Цанков е обезпечен с помощта на доброволци от Лайънс Клуб „Дунавски братя“, които ескортират плувеца по целия му маршрут с експедиционна яхта, гарантирайки безопасността му и поддържайки морална подкрепа през цялото плуване. Това партньорство подчертава важността на сътрудничеството и обществената подкрепа при постигането на подобни значими начинания.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки