Артефакт в Арчар залови полицията

На 13 септември, в условията на неотложност, криминалисти от РУ-Видин предприели претърсване в частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50Х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота – 56-годишен жител на селото, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл.278, ал.6 от Наказателния кодекс, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Четири кубика дърва (благун) без контролна горска марка установили полицаи при проверка на частен адрес в с. Арчар на 13 септември. Горски служител съставил на стопанката акт по Закона за горите. По случая в РУ-Видин е образувана преписка по чл.235 от Наказателния кодекс.

На 13 септември при извършена проверка на частен адрес в с. Черно поле било установено неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Оперативна група е извършила оглед. По случая работи РУ-Белоградчик, образувано е досъдебно производство.

На 15 септември около 21.10 часа при разклона за с. Черно поле полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от 20-годишна жителка на селото. Униформените установили, че регистрационните табели на колата са издадени за друго МПС. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

45-годишен видинчанин, шофирал лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 15 септември около 14.55 часа на изхода на областния град, в посока с. Капитановци, пътни полицаи тествали водача с дрегер, пробата му отчела 2.37 промила. Той отказал да даде кръвна проба за медицинско изследване. Оперативна група извършила оглед на автомобила – „Шкода Октавия“ с видинска регистрация, на местопроизшествието, където бил установен след претърпяно ПТП. Разследването по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

На 15 септември в 00.11 часа постъпил сигнал за пожар в стая на необитаема къща на ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град. Два екипа на видинската пожарна служба потушили пламъците. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Унищожени били врата и дървена дограма, и опушени 50 кв.м стени. Сградата била спасена.

Снимка: Пресцентър на МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!