Българският патриарх Даниил откри учебната година в две видински училища

Първото във Видин частно начално училище „Митрополит Неофит Видински“ отвори врати днес, 90 години след предшестващото го Епархийско девическо училище, открито от тогавашния митрополит Неофит. Школото се помещава в същата сграда, в която преди години функционираше и Пионерския дом.

Тържествата преминаха в присъствието на: Росица Кирова – зам.-председател на Народното събрание; Ани Арутюнян – управител на област Видин; Борислава Борисова – зам.-кмет на Община Видин; Веселка Асенова – началник на Регионално управление на образованието в града, много ученици, родители и гости.



С водосвет и благословията на Българския патриарх беше открита учебната година и в Профилираната природо-математическа гимназия:


Борислава Борисова приветства присъстващите и поднесе поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков:


Ето и част от поздравлението на Българския патриарх Даниил послучай началото на учебната 2024/2025 година: „С отеческа любов и архипастирско благословение се обръщаме към всички вас в първия учебен ден. На днешния празничен ден ви благопожелаваме новата учебна година да бъде за всички вас плодотворна, благодатна и спасителна! Винаги да помним, че Източник на всяко истинско знание и мъдрост е нашият Господ Иисус Христос. На български език думата „образование” е натоварена с особено значение. Неслучайно тя произлиза от „образ” – за нас образованието не е просто усвояване на информация и знания, а е преоткриване, очистване и проясняване на замъгления от греха Божи образ у човека. В православното богословие образованието има преди всичко духовен смисъл. То е пътят на човека към Бога, по който път умът и сърцето вървят заедно, ръка за ръка, в неразривно единство.“

Общо учениците в област Видин са 6573, 535 са първокласниците, от които в община Видин – 345.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!