Ситуацията по пътищата от началото на тази година

През изминалата седмица на територията на областта са били регистрирани три пътнотранспортни произшествия с материални щети и две – с пострадали лица, съобщи пред журналисти главен инспектор Владимир Герасимов – началник на видинския сектор „Пътна полиция“. В хода на извършените проверки и проведени две специализирани операции по безопасност на движението в региона екипите на сектора са проверили 152 лица и 135 моторни превозни средства. Констатирани били 112 нарушения. Униформените служители съставили 36 акта по Закона за движението по пътищата, три акта по Кодекса за застраховането, четири акта по Закона за българските лични документи и 24 глоби по фиш. 268 са издадените електронни фишове през седмицата, а заснетите клипове за превишена скорост – 714, уточни на брифинга началникът на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Видин. Две специализирани полицейски операции по безопасност на движението са планирани за текущата седмица.

От 1 януари до 29 септември 2024 г. са регистрирани 189 пътнотранспортни произшествия със следната класификация: ПТП с материални щети – 139; тежки ПТП – 50, с три жертви и 65 ранени. Причините за настъпването на катастрофите през периода са различни, но с най-голям дял остават произшествията, реализирани вследствие на несъобразяването на скоростта на движение с конкретните пътни условия. (За същия период на 2023 г. регистрираните пътнотранспортни произшествия са били 268, от тях тежки 62, с 16 жертви и 76 ранени).

От началото на 2024 г., по линия на контрола на пътното движение, за нарушения по Закона за движението по пътищата са съставени 1124 акта за установяване на административно нарушение (АУАН), 889 глоби с фиш. Издадените електронни фишове за нарушения на скоростния режим са 12460. Издадените заповеди за прилагане на принудителна административна мярка (ЗППАМ) са 256.

Снимка: Пресцентър на МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!