Специализирана полицейска акция във Видинско

Полицейските действия бяха насочени към профилактиране на активния криминален контингент, противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред и подобряване на обстановката по безопасност на движението, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Екипите извършваха контролни проверки в населени места, квартали и махали, изведени като рискови в полицейския анализ на дирекцията. Служителите на реда инспектираха превантивно търговски обекти в селата с цел предотвратяване и пресичане на схемата „контролирано гласуване срещу опрощаване на вересии за хранителни стоки“.

При проверки на два адреса в с. Арчар установиха дърва без контролна горска марка и без документи за произход. Задържани са двама местни жители, а по случаите – образувани преписки по чл. 235 от Наказателния кодекс. По същото време криминалисти задържаха и видинчанин, извършител на кражба на велосипед в областния град. По случая е заведена преписка.

В хода на акцията, при ситуираните в Арчар три контролно-пропускателни пункта, униформените провериха 112 лица (17 от тях – криминален контингент) и 65 моторни превозни средства. За констатирани нарушения съставиха осем акта по ЗДвП и ЗБЛД и 11 фиша. Пътните полицаи тестваха с технически средства за наличие на алкохол и/или наркотични вещества 33-ма водачи на МПС, връчиха два електронни фиша и издадоха две заповеди за прилагане на принудителна административна мярка (ЗППАМ).

Тематичните операции в област Видин, фокусирани върху търговията с вот, ще продължат. Съобразно динамиката на оперативната обстановка ще бъде променян териториалния обхват на полицейските действия.

Снимка: Пресцентър на МВР – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!