От 7 до 13 октомври Пътна полиция с операция Roadpol

През изминалата седмица на територията на област Видин са били регистрирани шест пътнотранспортни произшествия с материални щети и едно – с пострадали, съобщиха от Пресцентъра на МВР в града. В хода на извършени проверки и проведени две специализирани операции – с цел подобряване на обстановката по безопасност на движението, униформени служители проверили 183 моторни превозни средства и 211 лица. Съставени били 72 акта по Закона за движението по пътищата, три акта по Кодекса за застраховането, два акта по Закона за българските лични документи и 151 глоби по фиш, съобщи пред журналисти главен инспектор Владимир Герасимов – началник на сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР-Видин. Той уточни, че за седем дни били издадени 625 електронни фишове и заснети 1020 клипове за превишена скорост. В периода от 27 септември до 3 октомври пътните полицаи установили двама водачи, шофирали след употреба на алкохол и един водач, управлявал автомобил под въздействието на наркотични вещества. По случаите са образувани досъдебни производства.

През текущата седмица на територията на страните – членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – Roadpol, ще се проведе координирана полицейска операция „Fokus on the Road”, акцентираща върху ограничаване влиянието на разсейването при водачите по време на движение. При контрола на пътя през следващите дни ще бъдат засилени проверките за спазване на забраните за използване на мобилен телефон при управлението на ИЕПС; спазване на забраните за използване на мобилен телефон при управлението на МПС без устройство, позволяващо използването на телефона без участие на ръцете на водача и използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в МПС, защитни каски от водачи и пътниците на мотоциклети, както и проверки за използването на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите.

На старта на операцията в област Видин, при контролна точка в южната промишлена зона на областния град, екип на сектор „Пътна полиция“, в присъствието на журналисти, провери водачите на 10 леки коли и един мотоциклетист. Пътните полицаи не установиха нарушения.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!