На Видин с любов

Днес художникът Веселин Маринов-Нацин откри поредната си самостоятелна изложба в Културен център “Жул Паскин” в присъствието на много ценители на изящното изкуство, гости. Събитието беше почетено и от кмета на община Видин д-р Цветан Ценков, от зам.-кмета Борислава Борисова, от проф. д-р Георги Петров от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Защо е нарекъл своята изложба “На Видин с любов”, обяснява самият художник. Както и защо толкова много обича да рисува лястовици, които гнездят над прозорците на хората и които всяка пролет отново долитат в „домовете“ си:

Кметът д-р Ценков поздрави Веселин Нацин и му връчи плакет и поздравителен адрес от името на Общината. Той акцентира върху това, че Видин има хилядолетна и достолепна история и че заслужава да има подобно настояще и бъдеще. И подкрепи думите си с това, че Общината е подготвила пет нови проекта, с които се цели най-вече връщане на младите хора тук. Един от проектите е изграждането на хай тек парк с помощта на Нов български университет в бившото военно поделение:



Проф. д-р Петров изрази своето задоволство не само от самата изложба, но и от позитивното отношение на Общината към местната култура:

Художникът Веселин Маринов Нацин е роден в с. Брест, Плевенско. От ранна детска възраст проявява интерес към изобразителното изкуство. Висшето си образование завършва във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Живопис“, в класа на проф. Александър Терзиев и проф. Станислав Памукчиев през 1982 г. От същата година живее във Видин и преподава в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Създател и ръководител е на Детската школа по изобразително изкуство „Никола Петров“.

Творчеството на Веселин Нацин е жанрово и стилово многообразно и богато в тематично отношение – експресионизъм, наивизъм, реализъм и модернизъм са стиловете, чрез които пресъздава и натюрморти, и пейзажи, и портрети, и композиции и т.н. Той е автор на портретите на видинските кметове, които могат да се видят на шестия етаж в Общината.


Изложбата е част от програмата на Общината за отбелязване на Димитровден и може да бъде разгледана до 31 октомври, включително.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!