Заловени в Грамада

В хода на продължаващите специализирани полицейски операции в област Видин, в петък служители на РУ-Кула са извършвали активни превантивни и контролни действия на територията на община Грамада. По време на акцията, фокусирана върху противодействие на конвенционалната престъпност и превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите, са били задържани трима души, образувани едно досъдебно производство, едно бързо производство и три предварителни проверки, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.
При предприето претърсване на частен адрес в гр. Грамада криминалистите открили и иззели незаконно притежавано оръжие – две гладкоцевни пушки и газов пистолет с преработена муфа, както и нарязан на ситно тютюн без бандерол. 57-годишният обитател на имота е бил задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от НК и преписка по чл.234 от НК. В други два частни имота в градчето полицаите установили дърва без контролна горска марка и без документи за произход. На стопаните съставили актове по Закона за горите, образувани са две преписки по чл.235 от НК. По пътя с. Срацимирово – гр. Грамада полицаите засекли 35-годишен от с. Шипот, който шофирал лек автомобил „Опел“ без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние. По случая е образувано бързо производство по чл.343в, ал.2 от НК.
При контролната дейност по време на акцията полицейските екипи проверили 58 МПС и 93 лица (от тях осем – криминален контингент). За установите нарушения съставили 9 акта и 5 фиша по ЗДвП и връчили два електрони фиша.

На 20 октомври около 1.00 часа на ул. „Арчарица“ в с. Арчар полицейски служители засекли лек автомобил „Опел Зафира“, шофиран от 27-годишен местен жител, който претърпял леко ПТП с материални щети. При последвалите справки униформените установили, че водачът е неправоспособен, а поставените на колата регистрационни табели са издадени за друго МПС. Оперативна група е извършила оглед на място. Мъжът е бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 20 октомври до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 13 сигнала. При осъществяване на контролна дейност на територията на областта проверили 55 лица и 101 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 26 акта и 38 фиша.

Пожари
На 19 октомври огнеборците реагирали на шест сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци във Видин, в селата Синаговци и Кутово и в землището на гр. Брегово, както и запалени сухи треви в гр. Белоградчик и землището на с. Иново.

На 20 октомври огнеборците гасили запалени отпадъци в метален контейнер за смет в областния град и запалени сухи треви в землището на с. Иново. При пожарите няма нанесени материални щети.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!