Извънредно заседание на Общински съвет – Видин

Дневният ред включваше 16 точки. По първа точка общинските съветници приеха актуализация на Поименния списък за капиталови разходи в Община Видин през 2024 година. Новите промени касаят нуждата от закупуване на компютри и хардуер за дирекция „Местни данъци и такси“, на хладилен шкаф за Общинско предприятие „Социални дейности“, както и придобиване на скенер за Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, съобщиха от Пресцентъра на Общината.

Местният парламент одобри предложение за определяне на местоположението на социалните услуги, които ще се изграждат по процедура „Изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за лица с увреждания“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Прието бе решение за захранване на банкова извънбюджетна сметка по проект „Подготвителни действия за създаване на Местна инициативна рибарска група Видин – Ново село – Брегово”. Общинският съвет гласува „за“ кандидатстване Община Видин по Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. с проектно предложение „Подобряване качеството на атмосферния въздух на територията на община Видин чрез изграждане на зелена инфраструктура“.

Гласувана бе и актуализирана бюджетна прогноза за периода 2025 – 2028 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности на Община Видин.

Общинските съветници приеха и предложение за утвърждаване на самостоятелни паралелки в училищата с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2024/2025 година.

В дневния ред на днешното заседание бяха гласувани и няколко точки, свързани с изработване на Подробни устройствени планове в населени места в Общината и други.

Снимка: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!