Замина си Лора Владимирова

Най-известната видинска журналистка, модел за подражание като стил във всяко едно отношение на поколения млади колеги, е починала. Тя е родена на 20 май 1941 г. във Враца, където завършва и средното си образование. В ученическите си години участва в театрално студио и е активист на читалището и окръжната библиотека в града. Висшето си образование завършва в СУ “Св. Климент Охридски“, специалност „Българска филология“. В университета по-късно получава и следдипломната си квалификация по журналистика. След дипломирането си през 1964 г. работи като преподавател в ТМТ – Гълъбово и Руската гимназия – Стара Загора.

От 1969 г. до 1989 г. е редактор и завеждащ отдел „Култура“ на в. “Червено знаме“- Видин, а след това до 1992 г. е гл. редактор на в. „Кула“. Работила е и във в. “Видинска искра“, а повече от 15 години е зам. главен редактор на в. “Видин“. Водила е клуб „Млад журналист“ и седмичните срещи с видни съвременници в клуб „Спектър“ при Окръжен младежки дом – Видин. Основател и редактор на сп. „Българи“ /2002/, издавано от Дружество за българите в чужбина „Възраждане“ в Прага, Чехия.

Лора Владимирова е носител на наградата на Националния съвет за българо-съветска дружба, на годишната награда за журналистика на в. “Видин“ през 2000 г. и е първият и единствен носител на наградата на името на журналиста Хари Яръмов за 2013 г. (По информация на „Видински алманах“)

Поклонението ще е в неделя, пред дома ѝ в 10:30 часа, а погребението – от 11:00 часа на старите гробища във Видин. Бог да те прости, Лора!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!