За да се махнат децата от телефоните

Няколко пъти вече писах и снимах спортната площадка до Пазар капия във Видин, която буквално „разцъфтя“ за последните два месеца. Първо Подмениха баскетболните табла на добра воля Мъжът пожела анонимност и не успях да запиша името му, но доброто дело остана. Хората отрязаха старите и монтираха нови баскетболни табла на игрището. Укрепиха металните конструкции с нови заварки. На добра воля.

По-късно, след доста работа по жегата, Мартин Цеков, Людмил Радулов и баща му, Нора Дочева и още няколко приятели промениха облика на игрището.

Защо го направиха? Слушаме Мартин:


Тази площадка доста години стоеше заключена и неизползваема, докато децата не си направиха отвор в заградната мрежа и така се промъкваха да играят. Малко по-късно, след публикации, някой „се смили“ над тях и беше направена „нормална“ врата.

Свободните детски игрища в града се броят на пръсти. На едно от последните заседания на Общинския съвет беше гласувано спортните площадки в училищните дворове да могат да се ползват извън учебно време и от външни посетители. Засега резултат няма. Дали ще се случи, ще видим след началото на учебната година. Неофициално обаче се говори, че директорите на две от училищата не били съгласни.

Спортът е една от дейностите, която може да „откъсне“ децата от мобилните устройства и други пагубни за здравето им „забежки“. Пиша всичко това с благодарност към Мартин и неговите съмишленици, които подариха обновеното игрище на видинските деца!


Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки