Пистолет в Макреш

На 27 септември, в хода на проведена специализирана полицейска операция на територията на РУ-Кула, в условията на неотложност криминалисти предприели претърсване в частен имот в с. Макреш, обитаван от 78-годишен мъж. Там открили и иззели газов пистолет със свалена предпазна муфа и пет патрона в пълнителя с поставени в предния им край сачми. По случая е образувано досъдебно производство по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.
При проверка на частен адрес в гр. Грамада служителите на реда установили два кубика немаркирани дърва, без документи за произход. По случая е образувана преписка по чл.235 от Наказателния кодекс. В хода на операцията униформените проверили шест търговски обекта, питейно заведение, 132 лица и 95 моторни превозни средства. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата съставили пет акта и седем фиша. В контролните и превантивни действия в населените места на общините Кула, Бойница, Макреш и Грамада са участвали екипи на РУ-Кула и Зонално жандармерийско управление – Монтана.

На 26 срещу 27 септември неизвестно към момента лице е счупило стъкло на предната лява врата на лек автомобил „БМВ“, паркиран зад жилищен блок на ул. „Алеко Константинов“ в областния град. По случая работи РУ-Видин, образувано е досъдебно производство.

Във времето от 28 до 29 септември неизвестно към момента лице взломило врата и проникнало в будка-контейнер за продажба на билети, находяща се в градинката до жп гарата в с. Гара Орешец. От помещението била извършена кражба на 392 лева, мобилен телефон и служебен печат. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По случая работи РУ-Белоградчик, образувано е досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 29 септември до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 25 сигнала (два от тях за нарушаване на нощната тишина). При осъществяване на контролната си дейност проверили 145 лица и 98 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 14 акта и 21 фиша.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!