86 златни сватби в Казанлък

Соня Мачорска

Златна наздравица с чаша шампанско и целувка с „Горчиво!“, разчупване на обредната погача, да се знае кой води в следващите 50, Удостоверения за Златна сватба, връчени лично от Кмета на града, Сватбена торта, първи Златен брачен танц и общо Сватбено хоро за втори път в живота си изживяха възрастните хора.

50 години съвместен живот отпразнуваха двойки, врекли се във вечна вярност през 1969 година, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Домакинът на вечерта, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, каза на „младоженците“: „Вече три години виждам толкова много хора, които идват да споделят общия ни ритуал за Златни сватби! Хора, които са прекарали своя съвместен живот в радости, в трудности, но са показали на всички по-млади, че щастието се крепи не само на уважението и любовта, а преди всичко – на разбирането.“

Община Казанлък направи съпричастни близките на 86-те Златни младоженци с предаване на живо на официалната церемония. Неповторимите емоции на 172 Златни сърца на Казанлък достигнаха до стотици техни деца, внуци, близки и приятели чрез видео канала YouTube и профила на Общината във Фейсбук с поклон пред Живота, Любовта и Времето.

Снимки: Пресцентър община Казанлък

error: Content is protected !!