220 подпалени коли в Страсбург

Полицията в Страсбург е задържала 40 души, заподозрени в масови палежи на територията на западните райони на града в новогодишната нощ, съобщава ТАСС. По предварителни данни 220 автомобила са унищожени от огъня, съобщава вестник Dernieres Nouvelles d ‘ Alsace. По време на потушаването на възникналите безредици няколко служители на правоохранителните органи са били ранени.

„Не сме имали такава ситуация от години“, призна заместник – кметът на Страсбург по въпросите на сигурността Робер Ерман. – Никога не съм виждал да правят така: колите се палят на паркинги под прозорците на къщите. Всички квартали на Страсбург бяха засегнати по един или друг начин от уличните бунтове“.

Потребителите на социалните мрежи публикуват кадри от нощни палежи, на които са заснети обърнати и горящи автомобили в средата на улиците. Вестникът отбелязва, че въпреки че от префектурата на Департамента Долен Рейн не уточняват точния брой на унищожените машини, може да се каже, че ситуацията е поне два пъти по-лоша от предходната година.Потушаването на бунтовете са продължили почти до сутринта на Новата година. Подобни инциденти е имало в още пет френски града.

Преди една година, на 11.12.2018 година в Страсбург бе извършен терористичен акт, при който загинаха петима души.

error: Content is protected !!