Цигани от Медовница грабят чушки и краставици от ТИР

Соня Мачорска

32-годишен криминално проявен от Медовница е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа във връзка с престъпление по чл. 198, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от Пресцентъра на Областна дирекция на МВР във Видин.

На 26 януари в 11.47 часа на тел.112 постъпил сигнал за разграбване на товар (пресни чушки и краставици) от аварирал ден по-рано, на главен път Е-79 в района на Медовница, турски товарен автомобил „Волво“ с прикачено хладилно полуремарке „Шмиц“. Лицата, извършващи посегателството, използвали заплахи, а отнетата стока транспортирали с каруци и леки автомобили. Към мястото незабавно се насочили полицейски екипи от РУ-Белоградчик. Изяснено било, че група местни жители заплашили водача на авариралото превозно средство, както и двама негови колеги, също чужденци – шофьори на товарни автомобили. Едно от лицата ударило с ръка в областта на гръдния кош един от шофьорите, блъснал главата на друг, след което показал нож и брадва. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия нападателят бил установен – 32-годишен жител на селото. Той е задържан в полицейския арест. По-голямата част от отнета стока полицаите установили на адреси в Медовница. Обитатели на други имоти от селото предали останалата стока. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Случаят е докладван в Прокуратурата. Работата на разследващите продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

За голяма част от жителите на селото това е препитание. Освен местните, там има много приходящи, които само чакат камион със стока да аварира, за да го грабят. През останалото време се изсичат близките гори… Което за останалите местни възрастни хора е добре, защото им продават дървата за огрев на по-ниски цени от тези на „Топливо“. Общинската власт в Димово не може да се справи с проблема, който е от десетилетия.

error: Content is protected !!