Британски дипломати на Дунав мост Видин-Калафат

Соня Мачорска

„Поздравления за прекрасното постижение!” – беше спонтанната реакция на Катрин Барбер, заместник посланик на Британското посолство в София, след като видя моста над река Дунав на 28 януари 2013 година.

Придружавана от Тим Буйсере, търговско аташе, от Уейн Даймънд, икономически съветник, и от кмета на Видин Герго Гергов, г-жа Барбер с нескривано задоволство се възхищаваше от железопътното и пътно мостово съоръжение, докато инж. Рафаел Уерга, зам.-мениджър на Проекта, обясняваше основните характеристики на моста, както и уникалните технологии, използвани от фирмата-строител FCC Construccion. Дипломатите обещаха да запознаят британски бизнесмени с възможностите за инвестиции във Видин и региона и напролет отново да посетят града и моста.

Повод за визитата на дипломатите беше и среща със 70-те британци, които от години вече живеят във Видинско. Двама от тях миналата 2012 година проявиха интерес и посетиха Деня на Отворените врати на Дунав мост Видин-Калафат в началото на юли.

Визитата на 28.01.2013 година беше 14-та в поредицата посолства, чиито представители са посетили европейския строеж. Дипломати от Европа, Азия и Арабския полуостров, като: Франция, Австрия, Германия, Белгия, Испания, Словакия, Румъния, Сърбия, Русия, Южна Корея, Виетнам и Израел.

error: Content is protected !!