Чудо над църквата в Дунавци

Соня Мачорска

Десетки светещи обекти, подредени в колона и почти на равно разстояние един от друг, преминали над храма в Дунавци, близо до Видин, точно когато се извършвала тазвечерната служба на открито, споделиха очевидци. Светещите тела, които не издавали нито звук(или поне не се чувал), нито се виждала диря зад тях, се виждали в продължение на двайсетина минути и приличали на звезди. Хората снимали с телефони, но само на една от снимките се виждат три от тях – две са разположени вертикално, един – хоризонтално. Явно, разстоянието и недобрата техника са си казали думата, за съжаление.

Усещането на хората, наблюдавали светещото „явление“, е било сякаш „небето се движи“! Някои са се изплашили, други сякаш занемели… Мъжът, който пръв ги забелязал, изтичал до църквата, за да сподели с други хора и за да му повярват… Само за десетина минути заедно преброили трийсетина… Движещите се небесни тела се виждали 20-30 минути, „извирайки“ сякаш от запад и летейки в посока изток.

Точно преди Възкресението!… „Да замълчи човешкото създание!“ – пее Църквата вместо Херувимската песен на Велика събота. Господарят на живота е в гроб, но скоро ще се прослави с чудото на Възкресението…

Църковният храм „Рождество на Пресвета Богородица” е построен във Видбол през 1863 г. по писмена молба на жителите му до Високата порта в Цариград. На входа на храма е поставена плоча, на която е изписана молбата.

Църквата е описана от австро-унгарският археолог, етнограф и географ от еврейски произход Феликс Филип Емануел Каниц в неговата книга „Дунавска България и Балканът“ (Donau-Bulgarien und der Balkan) (1882).

3 thoughts on “Чудо над църквата в Дунавци

  1. Чукча новини само пише, чукча новини не чете! 😀 Дали пък не са били сателитите на чичо Мъск? :-)))))

  2. Здравейте! Току-що видяхме същото явление над Старозагорските Минерални Бани. Тези „движещи се в колона звезди“ се бяха насочили, точно както описвате, от изток на запад. Минаха две колони и сякаш извираха от някъде, след което се скриха пак така както са излезли. За съжаление не успяхме да снимаме нищо.
    Дали има повече информация за това какво може да бъдат?

Comments are closed.

error: Content is protected !!