Руското здравно министерство регистрира лекарство за лечение на тежка форма COVID-19

Пресслужбата на министерството съобщава, че удостоверение е получил препаратът „Левилимаб“ (търговско наименование „Илсира“), съобщава ТАСС.

„Лекарството е за пациенти с тежко протичане на заболяването, когато се развива т.нар. цитокинова буря – прекомерна възпалителна реакция на организма срещу проникването на вируса, която води до увреждане на тъкани и органи и в частност на белодробната тъкан, и до тежка инфекция с възможен смъртоносен изход“, се казва в съобщението. Това е второто лекарство против инфекциозното заболяване, което Русия регистрира по бързата процедура в условия на епидемия.

„Левилимаб“ се произвежда от руската компания Biocad. Първоначално лекарството е разработено за лечение на ревматоиден артрит.

Според поясненията на Biocad, „Левилимаб“ е получил регистрация при специален режим. Клинчините изследвания от III фаза все още продължават, а завършването им е необходимо условия за получаване на регистрационно удостоверение. В края на май от компанията заявиха, че в изследването участват 13 медицински центъра, а лекарите отбелязват положителна динамика у пациенти с умерена коронавирусна инфекция.

Лекарството може да се приема само от хоспитализирани пациенти. То е противопоказно за деца и юноши до 18 г., бременни и кърмачки, а също и за хора с тежка чернодробна недостатъчност и с бактериални инфекции в остра фаза, включително туберкулоза.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!